fbpx
Новина

17 Липня 2020

Надання анестезіологічної допомоги в умовах COVID-19

В умовах підвищеної готовності до ситуації із COVID-19 та з метою запобігання зараженню медичного персоналу особливо важливою стає можливість проводити надійну інтубацію пацієнта під візуальним контролем при дотриманні безпечної дистанції від потенційно контагіозного пацієнта.

На підставі даних, опублікованих європейськими анестезіологами, які працювали в осередках нової коронавірусной інфекції COVID-19, існують рекомендації щодо застосування відеоларингоскопів із винесеним на дистанцію екраном (монітором), оскільки саме така оптимізація робочого місця та маніпуляцій істотно збільшує шанси екстреної інтубації COVID-19 пацієнтів з першого разу і тим самим мінімізує контакт, як правило, найбільш кваліфікованого співробітника з пацієнтом.

При цьому важливим зауваженням є те, що інтубація відеоларингоскопом забезпечує більш швидке виконання інтубації ніж гнучкими бронхоскопами із стандартним окуляром. Це дуже важливий момент, тому що в ході більш тривалої за часом процедури інтубації виникає більший ризик викликати кашлевий рефлекс і, як наслідок, велику аерозольну дисемінацію патогену в приміщенні клінічного підрозділу.

Наша компанія пропонує кілька типів обладнання для проведення інтубації трахеї та/або бронхів під чітким відео контролем, що повністю відповідає вимогам безпечної анестезіологічної допомоги під час епідемії COVID-19:

  • Відеоларингоскопи із відведеним на дистанцію монітром та клинками різних розмірів і конфігурацій для пацієнтів різного віку та з різними клінічними проявами важких дихальних шляхів.
  • Гнучкі інтубаційні ендоскопи діаметром 5.5 та 4 мм з інструментальними каналами відповідно 2.1 мм та 1.5 мм. Призначені відповідно для забезпечення інтубації трахеї та бронхів під візуальним контролем, в тому числі для роздільного інтубації головних бронхів.
  • Ретромолярний інтубаційний відео-провідник для забезпечення екстреної інтубації трахеї навіть в догоспітальних умовах пацієнтам та постраждалим з поєднаними ураженнями та травмами області голови та шиї, онкологічними захворюваннями, що перешкоджають доступу до гортаноглотки.

Звертаємо увагу, що зазначені відеопристрої підключаються до єдиного багатофункціонального портативного пристрою з монітором 7 дюймів, який одночасно забезпечує живлення та освітлення вищевказаних відеопристроїв, а також оснащений USB-портом для підключення пристроїв для накопичення та збереження відео та фото документації.

Багатофункціональний монітор дозволяє підключити одночасно два типи відеопристроїв, що дозволяє анестезіологу в екстреній ситуації миттєво переходити з маніпуляцій за планом «А» на маніпуляції за планом «Б».

Наявність HDMI виходу дозволяє підключити портативний монітор до будь-якого додаткового зовнішнього монітору для передачі зображення та розширення поля зору для інших співробітників, що беруть участь в реанімаційних заходах.

Всі моделі відеоларингоскопів можуть бути використані з кишенькової версією екрану, надаючи можливість лікарю провести інтубацію під чітким візуальним контролем в будь-яких умовах поза лікарнею.

Контактна інформація:

KARL STORZ Україна

Телефон: +38 097 000 895 0

marketing@karlstorz.com.ua